Hüseyin Özkök                          25 Mayıs 2005
İstanbul'da gözden kaçan bir toplantı!


Galatasaray Üniversitesi 3 yıldır "Spor Hukuku" konulu bir kolokyum düzenliyor. Bende tesadüfen öğrendim ve dinlemeye gittim.
Bu kolokyumda ayrıca TFF, Neuchatel Üniversitesi ve CIES (Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi) ile işbirliği yapılıyor. Bu yıl Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'da oynanması nedeni ile bu kolokyum final gününe denk getirilmiş. Galatasaray Üniversitesi Rektörü Duygun Yarsuvat'ın evsahipliğinde yapılan bu kolokyumda konuşmacılar, TFF Başkanı Dr. Levent Bıçakçı, Tahkim Kurulu başkanı Prof. Dr. Samim Ünan, dopingle mücadele konusunda CIES Müdürü Prof. Dr. Denis Oswald, rekabet hukuku ve yarışma konusunda CIES Genel Sekreteri Patrick Blatter ve ayrıca AB futbolcularının serbest dolaşımı konusunda Dr. Jean-Philippe Dubey ve Alman Disiplin Hukuku konusunda da Rainer Koch katıldılar.
GS Üniversitesi Rektörü Duygun Yarsuvat tamda Şampiyonlar Ligi final günü yapılan spor hukuku konulu bu toplantıda özellike sürekli adalet isteyen 4 büyük kulübün bir tane temsilcisinin bile olmamasından haklı olarak şikayetçi idi. Yarsuvat onların zaten herşeyi çok iyi bildikleri ve sadece kendi hukukları önemli olduğu için böyle toplantılara gerek görmediklerini belirterek acı bir ironi de yapıyordu. GS Camiası içinde bir kurumun düzenlediği böyle bir toplantıda GS Kulübünden de hiç kimsenin olmaması ise GS'ın nasıl yönetildiği konusunda net bir fikir oluşmasını bir kere daha sağlıyordu. Peki konuşmacı olduğu toplantının önemini bildiği halde "lütfen"de olsa duyurmayan TFF başkanına ne demeli?
Bu toplantıda konuşan Tahkim Kurulu Başkanı Prof Dr. Samim Ünan ise medaya da çok konuşulan kararların gerekçeli açıklamasını yaptı. Örneğin Emre Aşık'ın cezasının kaldırılması konusunda hepimiz tahkim kuruluna kızmıştık.Fakat Prof. Ünan bunun gerekçeli kararını açıkladıktan sonra anladık ki basın bunu bize hiç aktarmamış biz sadece kızmışız. Halbuki yine öğreniyoruz ki Tahkim Kurulu'nun her türlü kararının gerekçesini her isteyen insan elde edebilir. Bu da medyanın nasıl olayları sadece tek yönü ile ele aldığının ve bilgilendirme görevini tam yapmadığının bir göstergesi idi. Zaten Medya'dan da sadece TRT, DHA, AA ve Birgün Gazetesi vardı. En azından hakem yorumcularının bu toplantıya katılmaları gerekmez miydi?
Prof. Duygun Yarsuvat'a ise hak vermemek elde değil. En basit hakem yanlışında "adalet istiyoruz" diye bağıranların aslında adaleti sadece taraftarına şirin görünmek dolayısıyla medyaya malzeme yapmak için istediklerini bu tip uluslararası bir toplantıya katılmanın formalite değerinde bile olmadığını gösterdiler.

Hepiniz Kına Yakın Emi >>>

Ersun Yanal >>>

Legal Şike >>>

Tan Sağtürk Dünya Futbolunda Homoseksüellik tartışmaları >>>

Türk Futbol Seyircisi >>>