Spor Şûrası, GSGM, Türk Spor Üst KurulU, Murat Başesgioğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları, Olimpiyatlar

Birgün Gazetesi

 

Müslüm Kemal Gülhan

05 Aralık 2008
 

Spor Şürası 2008

 

1946 yılında ilk şuranın yapılmasından tam 62 yıl sonra 6. Spor Şûrası Ankara’da 26-28 Kasım 2008 tarihinde toplandı. İlk şûrada alınan bir kararla her dört yılda bir yapılması planlanan şûranın maalesef ancak 6.sı yapılabilmiştir. Zaten bu gerçek bile bakış açısını net bir şekilde ortaya koymaktadır.

Şurada beş ana başlık altıda komisyonların çalışmalarını tamamlayıp, sunumlarını yapmaları, neredeyse şûra zamanının tamamına yansımasına neden oldu. İçerik olarak çok yuvarlak yorumların olduğu çalışma raporlarında, ne insan kaynakları tanımı, ne de maddi kaynak olanaklarının temiz bir açıklamaları yoktu. Zaten raporları okuyan değerli hocalar konuya hakim olamadıkları için raporları önlerindeki kağıtlardan okumayı tercih etti.

Benim beklentim,her şeyin spor için olması gerekli bir ortamın olması idi. Şûranın siyaset üstü olma becerisinin sağlanmasıydı.

Maalesef şûra gizli gündem ile toplanmıştı. Nasıl mı?

Birincisi; GSGM’nin tüzel kişiliğini ortadan kaldırıp, yerine; Türk Spor Üst Kurulu diye bir birimin kurulmasının sağlanması ve GSGM’nin içinin boşaltılarak kadro ortamının açığa çıkartılmasını sağlayarak hükümetin kanun teklifi ile yapacağını şûraya yaptırması (onlar adına çok şeyi aşmak anlamına gelmektedir.)

İkincisi; önceki hükümetler zamanından kalma kadroların tasfiyesinin sağlanması için; GSGM’ne bağlı il müdürlüklerinin İl Özel İdarelere veya belediyelere bağlanması söz konusu olmuştur.

En önemlisi; en büyük ihtiyacımız olan, spor politikası üzerine konsensus sağlanamamasıdır. Oradaki amaç Türkiye Sporu üzerine var olan sorunların çözüm yollarının tartışılması gerekirken; herkes sorunun bir parçası olarak şûraya katılmıştır.

Şûranın bana göre en önemli değeri ise Sayın Murat Başesgioğlu’nun tüm şûraya katılması ve şûraya ilgisiydi. Olması gereken GSGM yerine Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kurulmasıdır. Ancak o zaman gerçek yapılanmalar, politikalar, tesis, bütçe ve kalifiye eleman temini sağlanabilinir. Olimpiyatlarda, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında başarılı olmak, ciddi gerçekçi ve evrensel içeriğe sahip spor politikaları ile sağlanır. Bunların somut tespitlerini ve somut çözüm yollarını ortaya koyamazsak üç değil yüz üç gün şûra yapılsa ortaya hiçbir şey konulamaz.


 

» Müslüm Kemal Gülhan Anasayfa

 

Türk Futbolu

Yazarlar | Özel Futbol Dosyaları | Futbol Videoları | Futbol Haberleri

Canlı Radyo Yayını ve Konuşamadıklarımız | Dünya Kupası Özel

Çok Özel Röportajlar | Tekinoktay Özel | 2007 Yılı Oskarları

Uydu Maç Yayınları | The Best Of

 

 

Küba


Kemal Gülhan
 

 

 

 

Hot Affiliates Reklamları

 

Samui Adası

Dünyanın en güzel adası Samui.

Samui adası

 

 

En Ucuz Tatil

5 gece 6 gün
sadece 99 ytl.

99 ytl tatil

 

 

Maldivler

Dünyann en güzel tropik balayı adası.

Maldivler

 

 

Kos Adası

Hipokrat'ın adası Kos sizleri bekliyor.

Kos adası
 

 

İspanya Turları

Barcelona, Madrid, Valencia, Sevilla.

İspanya turları
 


Bulgaristan

Avrupa'nın yeni
eğlence merkezi...

Bugaristan turları

 

 

Sofya

Avrupa'nın yeni
eğlence merkezi.

Sofya otelleri

 

 

Full Moon Party

Dünyanın en güzel sahilerinde eğlence. Full Moon Party
 

 

Tropik Adalar

Dünyanın en güzel tropik adaları.

Tropik adalar

 

 

Phuket Balayı

Phuket Adası ve balayı tatili.
Phuket adası

 

Bu sitede reklam ver